Köszöntöm Önöket a
Nemzeti Kávéház Étterem
honlapján!

Szeretném megosztani azt az alapgondolatot, amelynek tükrében létrehoztuk éttermünket. Évekkel ezelőtt megfogalmazódott képzeletemben egy olyan valós igényre épülő elhatározás, amelyben szükségesnek láttam egy vendéglátó-szolgáltató „bázis” kialakítását, mely lehetőséget teremt kortól és nemtől függetlenül, gasztronómiai és kulturális életvitelünk erősítéséhez.

Mindezen túlmenően felidézi a hagyományokhoz kötődő, a múlt század első felében létező polgári szellemiséget és a nemzeti tudatot formáló szolgáltatásokat ismételten a köztudatba helyezi. Ennek a gondolatnak szép és példaértékű formálója lehetne itt Egerben egy Nemzeti Kaszinó és Kávéház-Étterem, valamint a régi hagyományokhoz kötődő találkozási lehetőséget biztosító szalonok megteremtése. Így többek között a Tábornok-Házban működő éttermünk felvállalhatná a reformkortól napjaink húzódó valódi magyar konyha, a monarchikus sütemények megismerését és az ehhez kapcsolható bálok összejövetelek, vacsoraestek megrendezését.

A kávé- és teaszalon, a billiárdszoba, a zeneterem, a kártyaszoba és a szivarszalon kialakításával lehetőséget teremtenénk a társasági élet különböző klasszikus formáinak. Bár a jelen törvényi szabályozások az utóbbi kettő kialakítását nem engedélyezik, azért terveinkről nem mondunk le.

A szolgáltatásokban a magyar termékek (kávé, sör, fagylalt...) és unikumok játszanak szerepet, s ehhez kötődően természetesen a magyar művészetek felkarolása lenne a cél: kezdve a képzőművészettől az előadó művészeten keresztül a magyar hagyományok és szokások felelevenítésével visszahozni a köztudatba azt a nemzeti kultúrkincset, ami mindnyájunknak adna tartást, büszkeséget, erősítené a fiatalokban a nemzeti tudatot.

Mindezek természetesen a nyári, tavaszi-őszi időszakban - de még télen is - egy-egy program erejéig a turisták számára is vonzóak lehetnek, hiszen az igazi magyar kultúrát koncentráltan találnák meg itt. Megismernék az igazi magyar autentikus ételeket, süteményeket, a cigányzenét, az előadói művészetet, ének-, zene- és színművészeket, a különböző szakmák közismerten neves képviselőit.

Elképzeléseimnek a Tábornok-Házban találtam otthonra, így a fentiekben megfogalmazott szolgálatásainkat 2012. augusztusától Önök is megismerhetik.

Remélem felkeltette érdeklődésüket éttermünk és vendégként üdvözölhetjük Kedves Mindnyájukat Nemzeti Kávéház - Éttermünkben, melyet Eger legimpozánsabb barokk épületében, a város szívében, a Dobó tértől 2 percre találnak meg.

Bízom benne, hogy elégedettek lesznek kínálatunkkal és szolgáltatásainkkal s ezt megosztják másokkal is.

„Kedves vendég tiszteltessék...”

Bóta József Sándor
Schnitta-díjas gasztronómus,
a Magyar Kultúra lovagja

Bezárás